vineri, 22 mai 2015

Sisea, Disimulare

.
Ioana Maria Sisea, Disimulare

Disimulare. Numele unei expozitii. Numele expozitiei Ioanei Maria Sisea. Mi-a placut, cel mai mult,  la Art Safari 2015, pentru expresivitate, inclusa in  lumea fantastica. In lumea visului...

P.S. 

Un film vazut recent, The Age of Adaline, mi-a amintit, inca de la zambetul actritei de pe afis, de  minunata expresie pe care o avea, in Somewhere in Time, Jane Seymour. M-am gandit ca nu poate fi repetat regizoral, la o distanta de numai 30-35 de ani, un film cu un subiect asemanator si cu o actrita care sa semene atat de bine cu cea numita mai sus, dar s-a intamplat. Dincolo de un tipar al unui roman stiintifico-fantastic, romantismul filmului este autentic! Pentru ca te face sa te indragostesti pe loc, te face sa disperi, pe loc, atunci cand te paraseste, te face sa fii innebunit de durere atunci cand vezi ca poti sa o pierzi si te reinvie atunci cand se intoarce la tine! Pastrez secret, cine!

duminică, 17 mai 2015

Roma, Muzeu in aer liber (II)

.

 
...  si nu doar muzeu... si arena cu gladiatori, precum Nole si Roger, in aceasta seara... si nu doar muzeu ci si sala de opera cu Un amore cosi grande, interpretata de o cunoscuta soprana, chiar pe terenul de tenis, la finala masculina a Turneului de la Roma, 2015. Repet, ca si anul trecut (atunci sufeream caci invinsul era Rafa), ca doar in Italia totul vibreaza! Muzica, sportul, istoria, viata!

P.S.  Anul trecut  a fost creata, pe terenul de tenis, o inima din trupuri umane. Am omis sa scriu mai sus despre vibratia Italiei la  capitolul CREATIVITATE!


Art Safari

.

Cladirea Ciclop. Eveniment cultural grandios precum numele fiintei fabuloase din mitologie. Pana si spatiul ales, prima parcare supraetajata a secolului trecut, din Bucuresti, corespunde, prin maretie si forta, evenimentului derulat zilele acestea de Art Safari. Un spatiu neconventional unde consumul de arta moderna si contemporana s-a putut face de catre un public select. Vazut, admirat, integrat.



luni, 11 mai 2015

Mattioli, Campo di lavanda

Carlo Mattioli, Campo di lavanda in Versilia, 1981.
Carlo Mattioli, Camp de lavanda


        Un pictor ce cauta culoarea poeziei. Un pictor ce se inspira din Petrarca si Stendhal. Un pictor al lunii Mai, pentru copacii sai infloriti intr-un decor solitar. Camp de lavanda violet. Maledetta primavera.