luni, 20 iunie 2016

Christo, The Floating Piers

Bild für das Nachrichtenergebnis

   
   The Floating Piers...  te poate face să mergi pe apă. Nu este o glumă ci un proiect original al  cuplului de artiști Christo și Jeanne Claude, și se va putea păși pe el, zilele acestea, pe lacul Iseo din Italia. Proiectul este finanțat, în totalitate, de cei doi artiști, din operele lor de artă urbană, cunoscute în întreaga lume, prin originalitate și creativitate: Gates in Central Park, Wrapped Reichstag din Berlin, Running Fence in California, etc.

P.S.   Mă pregătesc de  Floating Piers. Voi merge pe apă, chiar de ziua mea!


The Gates






Pont Neuf




sâmbătă, 18 iunie 2016

Hillingford, Wellington la Waterloo



   18.06 1815     Waterloo... Napoleon... Wellington...

Înfrângere...  geniu militar și politic...  sânge irlandez!

 P.S.   Între istorie și vacanță, le aleg pe ambele!

vineri, 10 iunie 2016

”Miturile Cetății”



Cafeneaua Pas - Parol, Sindromul de panică în Orașul Luminilor și Scrisori de dragoste către o prințesă chineză...  trei dintre cărțile lui Matei Vișniec, citite și de mine. Urmez, de câteva zile si a patra carte,  Iubirile de tip pantof  Iubirile de tip umbrelă...  Nici nu știu din care să dau un citat. Sunt scrise din instinct, cred, căci doar așa poți fi unic- creativ, când te numești Matei Vișniec.

P.S.   Matei Vișniec este unul dintre autorii cei ma jucați la Festivalul de Teatru de la Avignon. Din 1990 este jurnalist la Radio France Internationale și își desfășoară activitatea între Franța și România.  În această seară, însă, HAI ROMÂNIA!!!


P.S.2.   Întălnire cu Matei Vișniec, săptămâna viitoare, la Festivalul ”Miturile Cetății”!

joi, 2 iunie 2016

Monograma regală... de Savoia




   
   Umberto de Savoia, devenit Umberto al II lea a fost ultimul rege al Italiei, înainte ca aceasta să fie proclamată republică, la data de 2 iunie, 1946. A devenit rege pentru o scurtă perioadă, o lună și câteva zile și a fost numit ”regele lunii Mai”. A acceptat cu demnitate și eleganță renunțarea la tron. Sunt cunoscute corectitudinea și onestitatea sa, îndemnâdu-și compatrioții, la plecarea în exil, să-și servească Patria! A fost un  iubitor de istorie și colecționar de monede!


P.S.  Auguri per la Festa della Repubblica!