sâmbătă, 27 iulie 2013

Rubens, Dans campenesc

Peasant Dance
 Peter Paul Rubens, Dans campenesc


    Este stiut ca  cel mai mare pictor flamand (fara diacritice) este si cel mai dinamic si rafinat artist din istoria picturii. Este suficient sa privim Vanatoarea de lei, Lupta Amazoanelor, Chermeza, Nimfele Dianei surprinse de satiri, Dans campenesc ori Cele Trei Gratii... totul in pictura lui Rubens parca danseaza: personajele, tematica, culorile.  Un mare admirator al lui Titian si un mare admirator al Italiei, acolo unde a stat opt ani. Prieten cu Velazquez. Diplomat, erudit, fermecator... Rubens.


P.S.   Un film: Thelma si Louise. Doua prietene nedespartite! Viata la maxim! Filmul e comprimat in 2 ore! Viata noastra s-a derulat pe 20 de ani! Mai mult nu pot sa scriu... fara sa nu am lacrimi de dor, de amintire, poate de draci, dar sigur si de fericire pentru ca ne vom revedea! D.DK! (Primul e cu cratima si e un citat celebru, stii tu...). Si fix peste o luna, pe 28 august, ne vedem pe Bergamo! Ai grija cu zborul, ca sa putem dansa, inspirate de Rubens care e pe urmele noastre si cu pictura postata mai sus si cu a lui data fix pe si fixa de... nastere: 28! Ha ha ha! Si daca decorul ne e asigurat de Rubens, muzica ne-o va da Italia, cam cum e clipul de mai jos, pentru care am invatat dansul si am achizitionat rochiile (stii ca nu pot sa tin surprizele!). Si am tradus si versurile... e de retinut semnificatia dansului...  Si-ti aduc si un mic ceas de purtat pe lant, la gat, peste danteluri si volane, luat din Sighisoara, ca tot incepea Festivalul... Asa, gata cu surprize-surprize! Acum sa vedem si sa revedem cate ceva, mai piticule!
                                                               Thelma si Louise...


P.P.S.    Avand in vedere ca te-ai nascut in Romania si nu in S.U.A. lasa-ma sa sfidez fusul orar si sa-ti spun La multi ani!!! dupa ora Romaniei, chiar daca aceasta postare va fi pe 27 si nu pe 28. Stii ca ma obsedeaza cronologia, datele precise si corecte si mai ales lipsa de rabdare... La multi ani, azi, 28 iulie, de ziua ta, pizzicarella mia! Ti-am scris cu rosu titian.


As mai avea cateva dansuri cu noi... sper, inspirat intitulate!  Guarda:
                                                                                                   Zorba
                                                                                   Tango Timisoreana
                                                                                                          Sincron
Romantic acasica
                                                                          Ia-ti mireasa...

As mai avea pe la Seara Peroni, Seara Greceasca, Festival Mamaia din ultimii 10 ani, Liberty Parade, MCM, Fratelli, Genessis, Costinesti, Casa de Cultura si cam tot ce misca prin acest oras...sunt fotografiile noastre care nu incap intr-un album, ci intr-o viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu