duminică, 3 noiembrie 2013

Degas, Clasa de dans

 


Se spune ca un pictor este si un excelent cunoscator de oameni. O poate demonstra sI Degas in pictura de mai sus, unde este de remarcat realismul scenei... Pictorii surprind deseori cronica vietii, pe panzele lor, fie prin colorit, fie prin compunerea siluetelor aflate in ipostaze diferite. Or fi ei adevaratii cronicari!? (recent am vorbit despre Cronica pictata de la Viena... emoticon aflat in deriva istoriceasca... dar nu la clasa!... caci profesorul domina scena!). Priviti si profesorul din pictura lui Degas!

P.S. Am ramas in lumea baletului si saptamana aceasta alegand Spargatorul de nuci, din seria celor trei balete compuse de Ceaikovski. El are la baza un basm al lui E.T.A. Hoffmann, Spargatorul de nuci si regele soarecilor. Nu postez un fragment muzical din Ceaikovski ci postez un clip muzical ce imi aduce de fiecare data starea de basm. Stare pe care chiar o traiesc! Fairytale, cantata si compusa de un alt talentat rus, Alexander Rybak.


P.P.S. De la un soricel din basm, catre Alexander R., cel care iubeste si o balerina... cea din pictura de mai jos, nu alta!
 Topolina di fairytale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu