miercuri, 6 noiembrie 2013

Salvi, Fontana di Trevi



 

Fontana di Trevi este o monumentala fantana in stil baroc, cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa fantana arteziana din Roma. Ea se afla la capatul unui apeduct numit Aqua Virgo. Nicola Salvi și-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini, cel care a proiectat Piazza San Pietro. Cel care vorbea numai despre maretie... si chiar facea lucruri marete...

P.S.

Am revenit la o veche pasiune, la premiile Oscar... de data asta, nu pentru actor neaparat ci pentrù viziune regizorala... un italian celebru, desigur: Federico Fellini. "Daca-ar fi sa fac un film despre viata unui suflet, ar iesi pana la urma despre mine." Imi place acest regizor, scenarist si actor! Dar si mai mult La dolce vita! In egala masura, Otto e mezzo, Amarcord, Prova d"orchestra, La notti di Cabiria, I vitelloni, Tema di Gelsomina. Cu muzica lui Nino Rota (a compus coloana sonora pentru filmul The Godfather), concertul- spectacol din aceasta seara ma are prezenta garantat!

P.P.S. Filmul La dolce vita a fost filmat la Roma, orasul visurilor mele. Sper sa ma intorc acolo curand caci am aruncat de cateva ori o moneda in Fontana di Trevi! Si dorintele se implinesc mereu! Pentru Irina Condurachi, stie ea de ce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu