sâmbătă, 14 februarie 2015

Miro, Pictura-femeia, luna, pasarile






 

 Joan Miro,  Pictura-femeia, luna, pasarile

  Pictura-femeia, luna, pasarile...  ... ca un limbaj al picturii intre magie si universal... ca un Grande Amore.  Stele, comete, fluturi si pasari  proiectate in suprarealism... ca un Grande Amore. Fara portrete in pictura lui, ci doar cu “Luna” , “Soarele” , “Constelatii”,  “Femei si pasari la rasarit de soare”  ce ajungi sa le atingi... intr-un Grande Amore.  “Artistul lucreaza ca un poet; cuvantul are intaietate, ideea ii urmeaza”( J. Miro). Muzica le aduce impreuna (zic eu).

P.S.        Pictura de mai sus s-a vandut zilele trecute la Casa de licitatie The Christie’s din Londra pentru suma de peste 20 de milioane de euro.

P.S.2      Sper sa castige trofeul  San Remo, in aceasta seara, Grande Amore, interpretata de Il Volo! Muzica lor m-a transpus in magie si universal, intr-un suprarealism al unui Grande Amore, acolo unde vezi stele, comete, fluturi si pasari, subiectele lui Miro. In aceeasi stare, Straordinario(a), m-a dus si Chiara, cu melodia ei. Si ea calatoreste prin Univers si  vede Paradisul in surasul chipului ce-l invoca intr-un ... Grande Amore...  si i se pare extraordinar! Aceeasi calatorie printre stele o face si Annalisa cu Una finestra tra le stele. Ce mai, toti candidatii de la San Remo s-au inspirat, anul acesta, din  Joan Miro!  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu