duminică, 8 februarie 2015

Tgia., E penso a te...


Tgia., E penso a te...


         Eu cred ca muzica si filmul sunt pentru sufletul tuturor. De muzica sunt foarte pregatita pentru aceste zile cand se deschide Festivalul San Remo, iar de vizionat filme nu ma intrece nici macar un critic, ce cu asta se ocupa! As da si un pronostic pentru Gala Premiilor Oscar ce se tine tot in  luna februarie, caci in scurta vacanta avuta am calatorit prin regiile, imaginile, scenariile, muzica, jocul actoricesc feminin si masculin ale tuturor nominalizarilor.  As vrea sa castige The Imitation Game pentru povestea sa istorica imbinata cu pasiunea, suferinta si geniul celui care a scurtat durata celui de-al Doilea Razboi Mondial, poveste ce nu poate fi intrecuta nici de Atonement, un alt film de Oscar, din 2007, preferat desigur, in care juca aceeasi actrita, Keira Knightley. Unde mai pui ca autorul coloanei sonore era un italian, Dario Marianelli, premiat si el cu Oscar. Minunat este ca si anul acesta scenariile filmelor nominalizate au la baza romane valoroase iar muzica de calitate le insoteste.

  P.S.     Intre nerabdarea asteptarii premiilor Oscar si incantarea pe care o am, fiind cu muzica San Remo alaturi, am insufletit o balerina anonima cu starea unui rosu E penso a te..., intorcandu-ma in timp cu muzica italiana,  pe care doar cei ce cunosc genul si interpretarea  o pot  iubi.

P.S.2      Orice asemanare cu perechea Ganditorului de la Hamangia trebuie exclusa! Pentru cei ce iubesc istoria, filmul, muzica si pictura!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu