vineri, 3 mai 2013

Caravaggio, Punerea in mormant


Fișier:The Deposition by Caravaggio.jpg
Michelangelo Merisi Caravaggio, Punerea in mormant

  La Carravaggio imi place mult pictura intitulata Trişorii, asupra careia voi reveni curand... astazi aleg sa postez Punerea in mormant, pentru semnificatia acestor zile din apropierea Sarbatorilor Pascale. E o pictura in ulei, asa cum sunt, exclusiv, toate picturile lui Caravaggio. Pentru exprimarea sentimentelor, artistul utilizeaza, mai ales, clarobscurul. Nu e singurul artist care foloseste aceasta tehnica, insa Caravaggio o utilizeaza magistral, imprimand operei un tenebrism naturalist unic. Pornind de la realitate, scenele pictate de artist sunt ridicate in plan poetic. Giulgiul de un alb orbitor al lui Isus a ramas misterios si nepierdut...  si vorbește în tăcere inimilor oamenilor...

P.S.    Punerea in mormant a fost pictata de Caravaggio cand se afla in inchisoare. Caravaggio prezinta,  intai de toate,  sentimentele adevarate. A pictat  viata adevarata! Si a trait viata adevarata.( Pentru cine i-a citit viata).

 P.P.S.     Pictura se afla la Muzeu Vatican, Roma. Bifat! De unde am adus o cruciulita cu Isus pe cruce, de un alb orbitor, misterios si de nepierdut! Nici ea, nici sentimentele adevarate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu