duminică, 26 mai 2013

Gauguin, Cand te vei marita?




Paul Gauguin, Cand te vei marita?


    Corinna il prefera pe Gauguin. Nu mi-a explicat de ce... Poate pentru exotism, poate pentru culoare (C. prefera portocaliul) si un portocaliu mai indraznet decat la Gauguin nu gasesti... Poate fiindca salbaticul peruan era un artist mistic si a creat, se spune, cel mai religios tablou al timpurile moderne, Viziunea de după predică (C. isi marturiseste nelinistea spirituala si religioasa, dovada ca le poseda)... Poate fiindca ii place ideea de insula pustie, cu nisip fin si soare miscator (Gauguin a optat pentru insula Tahiti si a pictat Femei din Tahiti pe plaja)... Poate si ea cauta propriul paradis si se intreaba, ca si artistul- intr-o complexa compozitie-  De unde venim? Ce suntem? Incotro ne indreptam?


P.S.    Mario Varga Losa (a primit, in 2010, premiul Nobel pentru literatura) a scris o carte despre Paul Gauguin si Flora Tristan (o mare feminista si bunica pictorului, pe linie materna). Cartea se numeste Paradisul  de dupa colt... i-o voi darui Corinnei, astazi, de ziua ei, cu dedicatia mesaj a acestei carti ca paradisul nu trebuie cautat! Pentru ca el se afla in tine! Ai spus-o chiar tu, la un moment dat, cu alte cuvinte, intr-un joc de cuvinte... si Paul si Flora descoperă „un paradis interior"... iar tu te poti regasi in ambele personaje, garantat 100%...


P.P.S.    Astazi nu pot semna decat Mateea, spunandu-ti a cata?!? oara!!! ca  vreau sa termini romanul ala la care scrii si caruia nu i-am citit decat Incipitul... M-a fulgerat gandul ca trebuie sa ajung la REM... Scria ca am intrat in fine in REM si ca l-am gasit pe tanar batand la masina si ca el m-a mangaiat pe par si mi-a dat sa citesc povestea aceea...



2 comentarii:

  1. Cum va MARITI? - Colorand timpul!
    Cand va MARITI?-Pictati timpul!
    Cu cine va MARITI?- VA HRANITI!!! si... esti ceea ce mananci!
    POFTA BUNA!
    PS.Gauguin stoarce in culoare seva de viata. E solar! La multi desenati, coloroti si pictati ani in culori gauguin-iene, draga Co!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Gianina, multumesc, Roxana! :) Fiecare cuvant al vostru este adevarat. Caci porneste firesc, dintr-o respiratie, dintr-o bataie a inimii, dintr-o inspiratie... divina!

      Ștergere